Tuesday, 29 November 2011

auratmu...seksaanmu,seksaanku jua...

..seringkali aku terlihat aksi2 dan gaya2 'ngeri' muslimat di fb & di alam realiti. kadang kawan sendiri pun begitu. bagaimana harus aku tegur mereka sedangkan cakna mereka dialam maya tidak memberi kesan dihati, tidak memberi impak dijiwa mereka.biarpun ditayang video2 pengajaran. aku lebih mudah untuk tegur mereka berdepan,supaya mereka tertunduk & terkesan nurani mereka dengan teguran muslimin sepertiku.namun,aku khuatir akan ujian yang kan kutempuhi kelak. aku bimbang jika aku terlalu tegas dalam bab aurat kaum hawa, auratku pula tidak dapat terjaga dengan sempurna. biarpun batas auratku tidaklah seluas batas aurat kaum hawa. niatku murni, aku tidak ingin melihat srikandi2 Islam,bakal pesaing bidadari2 syurga ini rosak.aku tidak ingin melihat bunga2 yg sedang mekar dengan kuntuman yang indah ini lama kelamaan layu & terus me layu sehingga menyentuh bumi... 

..puteriku..kamu mengetahui akan hukum-hakam serta batas penjagaan auratmu, tetapi mengapa tidak kamu menggunakan segala ilmu yang telah dipelajari? kamu mengetahui tapi tidak mengamalkannya..mengapa?

..puteriku..aku ingin sekali melihat kamu subur dengan benih2 Iman dihati, cakna kamu pada ajaran Islam agar hidup kamu lebih dirahmati Allah s.w.t...aku ingin sekali melihat kamu mampu tersenyum disebalik hijabmu & pakaianmu yang sempurna melitupi segenap ruang auratmu. jujur kukatakan, kamu lebih cantik, lebih indah begitu. aku akan bangga punyai kamu sebagai teman hidupku jika benar kamu untukku.

..puteriku..kamu kuibaratkan seperti bunga2 yang sedang mekar di sebuah taman yang indah. bunga2 yang cantik & mekar ini akan mengindahkan lagi fatamorgana ciptaan Allah s.w.t ini...kumbang2 perwira Islam pasti mengimpikan bunga2 seperti kamu..tetapi, andai kamu tidak dapat menjaga auratmu dengan sempurna, kamu kuibaratkan seperti bunga yang layu & busuk..tidak akan ada serangga mahupun kumbang yang akan sanggup mendekatimu...percayalah..

puteriku..kata2 ini ikhlas dari hati seorang yang bernama Adam. seorang Adam yang sangat menyayangi Hawanya. jika kamu sedar & cuba untuk berubah,teruskan niatmu puteriku..kamu menuju kebaikan,teruskan..tapi jangan kamu berjalan seorang diri, ajaklah rakan2 kamu yang lain yang masih terlupa, dan berjalanlah bersama menuju ke sebuah mahligai indah impian semua muslimah sejati di dunia ini..

ikhlas kukatakan, sebagai seorang Adam..aku tidak akan sesekali menjadikan bunga2 layu sebagai teman hidupku, aku tidak akan memilih Hawa yang tidak pandai menjaga aurat, tidak pandai menjaga batas pergaulan sebagai peneman hidup di syurga nanti, biarpun kamu cantik & bisa membuatkan hati kaum Adam merana.. sesekali tidak,puteriku..percayalah,ini kata2 dari seluruh kaum Adam..ikhlas dari tafsiran segumpal darah bernama hati..

ingatlah puteriku..auratmu..adalah seksaanmu di akhirat..namun,seksaanku jua kerna melihat...semoga diberikan kekuatan untuk kamu berubah..kudoakan agar kamu bisa menjadi seorang muslimah sejati, srikandi Islam yang suci, & ketua bidadari di syurga nanti.. =) aku sayang padamu..

tinta ini khas buat semua yang bergelar wanita....    

:: Laa haulawala quuwataillah billahil 'aliyyil 'aziim ::
~be a professional for ad-deen~

1 comment:

  1. subhanallah..sgt terkesan di hati..trima ksih krana sudi mngingati.. :(

    ReplyDelete